Vissza a normál színsémához ...

Új Száchenyi Terv

Betű méretének változtatása

Sárszentlőrinc-Uzd települések Ivóvízminőség-javító beruházása

Tájékoztató a projektről

Magyarország számos településén az ivóvíz minősége nem felel meg a 98/83/EK irányelvben, és a hatályos 201/2001 (X.25.) Korm. rendeletben rögzített határértékeknek. A problémás települések az ország néhány régiójában és a jelen projektben érintett Dél-dunántúli régióban - koncentráltan találhatók. Sárszentlőrinc és Uzd község helyi vízbázisairól nyert ivóvízének a minősége nem felel meg a fent említett kormányrendelet 1 számú mellékletében foglalt határértékeknek. A szolgáltatott ivóvíz ammónia tartalma, illetve keménységi foka miatt vízkezelést igényel.  

Sárszentlőrinc Község Önkormányzata a KEOP-7.1.3.0/09-2010-0031 azonosító számú

pályázat forrásainak segítségével kívánja a település egészséges ivóvíz-ellátását biztosítani. A projekt célja  olyan víztisztító technológia és távvezeték építése, amely lehetővé teszi a megfelelő minőségű ivóvíz szolgáltatását.

 

KEOP 7.1.3.0/09-2010-0031 - Finisben a sárszentlőrinci ivóvízminőség-javító beruházás előkészítése
2012.09.25. - SAJTÓKÖZLEMÉNY

 


Utolsó fázisába ért a pályázati tervezői munka, hamarosan lezárul az "Ivóvízminőség-javító beruházás Sárszentlőrinc-Uzd településen" című, KEOP 7.1.3.0/09-2010-0031 jelű pályázat első fordulója. Ezzel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót július 3-án Demény Károly polgármester Sárszentlőrincen. A projekt kétfordulós, a második fordulós pályázati anyag beadása a hetekben megtörténik. A beruházás során minimálisra csökken majd a vezetékes ivóvíz károsanyag-tartalma, hosszú távon biztosítva ezzel a településen élők környezetvédelmi és egészség-megóvási céljait.

 
 


Finisben a sárszentlőrinci ivóvízminőség-javító beruházás előkészítése: a program első szakasza a második fordulós pályázati dokumentáció benyújtásával lezárult, amelynek alapján kedvező döntés esetén a megvalósítási szakaszba léphet a projekt. Az "Ivóvízminőségjavító beruházás Sárszentlőrinc-Uzd településen" című, KEOP 7.1.3.0/09-2010-0031 jelű pályázat első fordulójának zárásáról szeptember 25-én Demény Károly polgármester és Németh Zoltán projektmenedzser tartott sajtótájékoztatót Sárszentlőrincen.